Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hladkej múky alebo aj špaldovej, 125g obyčajného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli. Plnka:5-6 jabĺk,1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, škoricový cukor, hrozienka, mandle,rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Z preosiatej múky,prášk.cukru,zmäknutého masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku:nastrúhame jablká,ktoré si ochutíte podľa Vašej fantázie a chuti.Ja som dala posekané mandle,škoricový cukor,prašk.cukor,vanilk.cukor a rum.Z cesta odoberieme jednu tretinu a dáme stranou.Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh a prenesieme ho do naolejovanej formy.Cesto musí byť až po okraje a pár krát popicháme vidličkou.Dáme rovnomerne plnku,ja som trochu vytlačila šťavu,aby to nebolo moc mokré.Zo zbytku cesta vyšúlame mriežky a poukladáme na jablkovú plnku.Pečieme na 170-180 *C asi 20-30 min.Samozrejme záleží od vašej trúby,preto koláčik radšej sledujte.Nakoniec už len pocukrujeme.Môžte zvoliť aj iné ovocie, v lete napr.jahody,maliny...
Nepozerala som sa,či sa tu už takýto koláčik nachádza,ak áno,tak zmažem.

Koláčik vyskúšaný aj so špaldovej múky,len foto som pri rýchlej konzumácii už nestihla :-) možno nabudúce
Prajem dobrú chuť :-)

Z uvedených surovín pripravíme cesto
Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky
Pripravíme si plnku
vyvaľkáme cesto a dáme do formy
rovnomerne rozložíme plnku
a nakoniec urobíme zo zvyšného cesta mriežku
upečené
a pocukrované