Jemná zeleninová cesnačka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maslo, cibuľa, cesnak, zelenina, voda, koreniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Naša hádam najobľúbenejšia polievka posledných dní..
Na masle (tom pravom, poctivom) si do sklovita orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak (pár strúčikov), trošku mletej červenej papriky, kto chce, tak aj trocha múky na zahustenie a rýchlo orestujeme, len kým sa začne šíriť vôňa cesnaku.
Pridáme zeleninu, ja si ju krájam na 3 rôzne spôsoby, časť postrúham úplne na jemno (táto zeleninka pekne zafarbí a zahustí polievku), potom časť postrúham ako na jablká a časť pokrájam na kocky, kolieska, tyčinky,...
Spolu všetko na rýchlo orestujeme a zalejeme vodou. Okoreníme, stačí soľ, ml.čierne korenie, možno trochu rasce, ak máte radi.
Pretlačíme strúčik-dva cesnaku a necháme dusiť. Stačí 10-15min.
Nakoniec dávam do polievky krupicové halušky (vajíčko plus cca 2 PL krupice, trošku soli) alebo syrové (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12399), halušky necháme prevrieť a odstavíme. Pridáme posekanú vňať a pretlačený cesnak po vypnutí. Dobrú chuť :)