Párkový guláš s fazuľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g párkov /najlepšie pikantnejších typu spišské/, 1 konzerva fazule /tí čo majú dosť času a fazule ako ja, si ju môžu uvariť a potom pridať podľa receptu/, 2 cibule, malý rajčinový pretlak, zemiaky, 3 strúčky cesnaku, 1 zeleninová paprika, feferónka /podľa chuti/, majoránka, tymián, soľ, MČK, olej, vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept bol kedysi dávno uverejnený v jednom kalendári a my sme si ho dosť obľúbili. Keďze som tu nič podobné nenašla, podelím sa s Vami o recept. Dúfam, že bude chutiť tak ako nám.\\r\\n\\r\\nNa troche oleja si osmažíme párky pokrájané na kolieska, vyberieme ich a na tom istom oleji osmažíme kolieska cibule a papriky. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, tiež trochu osmažíme, pridáme pretlak, zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké pridáme fazuľu /z konzervy alebo svoju uvarenú aj s tým fazuľovým vývarom/, feferónku, korenie, dosolíme podľa chuti a varíme ešte cca. 5 min. Nakoniec pridáme osmažené párky, pretlačený cesnak, majoránku, tymián a odstavíme z ohňa. Podávame s chlebom alebo posúchom, najlepšie takým doma upečeným.