Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA *

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-)

1. Pripravíme si suroviny. Farebné papriky / žltú, oranžovú, červenú / som si kúpila a ostatné sú zo záhradky.
2. Uhorky nakrájame na tomto strúhadle aj so šupou.
3. Pridáme cibuľu na mesiačiky.
4. Papriky na rezance.Vo veľkej mise všetko zamiešame, pridáme ocot, cukor, Zelko a necháme postáť, aby čalamáda pustila šťavu. Kľudne aj 2 hodiny.
5. Potom ňou naplníme poháre,riadne osušíme kraje, vydezinfikujeme alkoholom a uzavrieme. V prípade ak chceme čalamádu sterilizovať, nahradíme Zelko - Zekom.
6. Odložíme do chladničky. Mala by postáť asi 10 dní, aby sa chute prepojili. Ja som koštovala a musím povedať, že už teraz je vynikajúca. Čo bude , keď postojí. :-)))