ORIESKOVA TORTA mojej mamy ,bez muky vhodna aj pre celiatikov!!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 velkych vajec 18.5dkg krystaloveho cukru 20dkg mletych lieskovych orieskov 2 cerstve slahacky 1 varova cokolada + trocha nevymiesanej sladkej slahacky,cukor zomlety,vanilkovy

POSTUP PŘÍPRAVY

zapneme si ruru na 160-170 stupnov
vymiesame vajicka spolu s krystalovym cukrom do penista cca 10-15 minut!
a potom prisypeme mlete oriesky, v pripade ze nemame bezlepkovu dietu tak mozeme vysypat aj struhankou
nalejeme do vymastenej a vysypanej formy orieskami /formy s odnimatelnym prstencom/
a pecieme vo vopred vyhriatej rure 30-35 min po 30 min skusime sparatkom ci sa cesto este lepi alebo je uz korpus upeceny
Po vychladnuti vyberieme z formy a rozrezeme raz alebo 2 krat najlepsie doporucujem hrubou nitou!
naplnime vyslahanou slahackou dochutenou vanilkovym alebo len cukrom
a vrch polejeme roztopenou varovou cokoladou/bezlepkovu dostanete v supermarkete Lidl/ + trochou nevymiesanej slahacky a cukrom ak chceme,povrch bude krasny zamatovy a bude sa super krajat!
Ostalo nam uz len supsnut tortu do chladnicky ,pripadne mraznicky
A na koniec Vam poprajem,aby ste si ju vychutnali,je ozaj uzasna!!!!