Muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky celozrnnej špaldovej múky 2 čajové lyžičky prášku do pečiva 1 čajovej lyžičky morskej soli 1 čajovej lyžičky mletej škorice 3 dobre zrelé banány 1 vajíčko 5 polievkových lyžíc hnedého cukru 3 polievkové lyžice posekaných orechov 4 polievkové lyžice oleja 6 polievkových lyžíc hrozienok

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup

Rúru predhrejeme na 180° C. Plech na muffiny vytrieme olejom a posypeme múkou. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, hrozienka, škoricu a orechy (sypké suroviny). Banány olúpeme a rozmixujeme spolu s cukrom, bielkom a olejom (tekuté suroviny). Tekuté suroviny prenesieme k sypkým surovinám a všetko spolu krátko, ale dobre premiešame. Zmes vlejeme do pripraveného plechu.tak to bolo písané v pôvodnom recepte no ja som mala husté cesto tak že som to do tých otvorom skôr natlačila ako naliala :) Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút, necháme vychladnúť a podávame.
Pri príprave tohoto druhu cesta je veľmi dôležité, aby ste ho miešali iba krátko, inak začne pracovať kypriaci prášok a koláče nebudú kypré.