Lasagne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lasagne, cibuľa, olej, mleté mäso (používam chudé bravčové), lúpané paradajky v konzerve, mrazená zelenina (napr. hrášok alebo čo doma nájdem v mrazáku), hladká múka, mlieko, koreniny - kari, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sladká červená paprika a strúhaný syr (najlepšie parmezán, ale samozrejme nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

K dozlatova opraženej cibuľke na oleji pridáme mleté mäso, okoreníme a podlejeme troškou vody. Keď je mäsko hotové pridáme zeleninku a rozmixované paradajky.
Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel.
Na dno sklennej misy poukladáme lasagne rovno z krabičky bez predchádzajuceho varenia, zalejeme mäsovozeleninovou zmesou a bešamelom. Vrstvy pridávame podľa veľkosti (hĺbky :-) misy.
Niekedy, keď mám veľa syra, dávam syr i na každú vrtvu bešamelu, ale vačšinou len na vrch.
Upečieme.