Sladká ryžová kaša



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Starý osvedčený jednoduchý recept, ale stretávam sa s tým, že mladšie ročníky túto dobrotu nepoznajú, tak pridávam recept. ryža, voda, mlieko, soľ, cukor, maslo, granko - množstvo surovín neviem napísať, keďže to robím len tak od oka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, tak aby bola na úrovni ryže. Varíme. Ked začne ryžová kaša vrieť pridáme štipku soli. Kľudne môžeme ryžu aj miešať. Keď je vody už pomenej (tak 3-5 minút od varu), do ryže pridáme mlieko. Dobre je keď je mlieko teple. Zalejeme mliekom tak tesne nad úrovňou ryže. Ryžu pomiešame a varíme kým mlieko nevrie, minimálne 5 minút. Do mäkkej ryže pridáme cukor, zamiešame a vypneme. Necháme zopár minúť postáť. Zdá sa vám, že je tam ešte dosť mliečka. Nevadí. Ryža mlieko vypije.
Dáme na tanier, polejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom. Môžeme podávať.