Kura na červenom víne :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie štvrťky,krídla...1 cibuľa, 2 - 3 mrkvy, šampiňóny,asi 2 dcl červeného vína, 3 str.cesnaku, kurací vývar, sójová omáčka, soľ, bob.list, korenie podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Kura umyjeme,osučíme,rozporcujeme,posolíme,pokoreníme a obalíme v hladkej múke.Na oleji a masle opečieme zo všetkých strán.Kura vyberieme a vo výpeku osmažíme cibuľu,šampiňóny,mrkvu.Poprašime hladkou múkou,poriadne rozmiešame a zalejem vývarom.Chvíľu dusíme,pridáme korenie a zalejeme vínom.Vrátime späť kura a dusíme,pokiaľ sa víno neodparí.Ja potom všetko preložím do zapekacej misy a pečiem domäkka a dochrumkava.Ak nechcete,môžte mäsko len podusiť.
Podávame s ryžou,peč.zemiakmi....

Prajem dobrú chuť :-)

kura opečieme
opečené
orestujeme cibuľu,šampiňóny
pridáme mrkvu,prípadne aj inú zeleninku
poprášime múkou
zalejem vývarom
podusíme na víne