Kura na červenom víne :-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie štvrťky,krídla...1 cibuľa, 2 - 3 mrkvy, šampiňóny,asi 2 dcl červeného vína, 3 str.cesnaku, kurací vývar, sójová omáčka, soľ, bob.list, korenie podľa chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Kura umyjeme,osučíme,rozporcujeme,posolíme,pokoreníme a obalíme v hladkej múke.Na oleji a masle opečieme zo všetkých strán.Kura vyberieme a vo výpeku osmažíme cibuľu,šampiňóny,mrkvu.Poprašime hladkou múkou,poriadne rozmiešame a zalejem vývarom.Chvíľu dusíme,pridáme korenie a zalejeme vínom.Vrátime späť kura a dusíme,pokiaľ sa víno neodparí.Ja potom všetko preložím do zapekacej misy a pečiem domäkka a dochrumkava.Ak nechcete,môžte mäsko len podusiť.
Podávame s ryžou,peč.zemiakmi....
Prajem dobrú chuť :-)
 |
kura opečieme |
 |
opečené |
 |
orestujeme cibuľu,šampiňóny |
 |
pridáme mrkvu,prípadne aj inú zeleninku |
 |
poprášime múkou |
 |
zalejem vývarom |
 |
podusíme na víne |