Bazový likér

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 litre umytých plodov zalejeme 1l vody a varíme asi 15 minút. Vychladnuté necháme odkvapkať cez sitko z umelej hmoty. Do získanej šťavy dáme 1kg cukru, 5pl vylúhovanej zrnkovej kávy a 0,5l rumu. Keď sa cukor rozpustí, nalejeme do fliaš umytých prevarenou vodou a odložíme na chladné a tmavé miesto. Kto chce, môže pridať aj pomôcku na konzervovanie od dr.oetker, ja však nepridávam, lebo sa to za chvíľku vypije. Je to sladučký a slabší likér, rozmýšľam, že nabudúce pridám viac (R)umu :-)
POSTUP PŘÍPRAVY
2 litre umytých plodov zalejeme 1l vody a varíme asi 15 minút. Vychladnuté necháme odkvapkať cez sitko z umelej hmoty. Do získanej šťavy dáme 1kg cukru, 5pl vylúhovanej zrnkovej kávy a 0,5l rumu. Nalejeme do fliaš umytých prevarenou vodou a odložíme na chladné a tmavé miesto. Kto chce, môže pridať aj pomôcku na konzervovanie od dr.oetker
 |
obrané a umyté plody uvaríme vo vode |
 |
krásne pustia farbu |
 |
uvaríme si zrnkovú kávu - silnú |
 |
Vychladnutú šťavu precedíme cez plastové sitko. Do nej pridáme kávu, cukor |
 |
má to krásnu tmavú farbu |
 |
tu nalievam tuzemský (R)um |
 |
ponalievame do dobre vyumývaných a vriacou vodou vypláchnutých fliaš a odložíme na chladné a tmavé miesto. Ešte u mojich rodičov sme to dávali do chladnej pivnice, doma pivnicu nemám, tak sú fľašky odložené v chladničke |