Parížske rožky na 1*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 150g mletých orechov, 250g práškového cukru, 4 bielka/y:o), 1 kávová lyžica hladkej múky***krém: 1 šlahačka 33% (150 ml), 150g várovej čokolády, 200g masla alebo margarínu a za hrsť kryštálového cukru***poleva: 100-150g čokolády rozpustiť nad parou s Cerou

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto rožteky vrelo odporúúúúúúúčam sú perfektné

... bielky dotuha vymiešať na sneh a postupne zapracovať cukor...
... a orechy s lyžicou múky-Tie ZAMIEŠAJTE VARECHOU, aby bolo cesto nadýchané...
... takto vyzerá cesto...
... sáčok alebo euroobal naplníme bielkovým cestom a na konci odstrihneme malý rožtek a vytláčame tyčinky na plech s papierom... pozor, tyčinky trocha narastú... sušíme ich pri cca 100st. C asi dve hodinky...
... tu už sú vysušené...
... smotanu s cukrom a nalámanou čoko rozpustíme na ohni v hrnci...
... a tu je už rozpustená a necháme ju naozaj dobre vychladnúť -môžeme si spraviť aj deň vopred...
... takže smotanu s čokoládou, keď je poriadne vychladnutá vyšľaháme do tuha... v druhej nádobe si vymiešame maslo a opatrne do neho zapracujeme čoko šľahačku....
... týmto krémom robíme na tyčinky vlnky...
... tieto potom oblievame čokoládou.... Nech Vám chutí...
A takto parádne sa včera podarili Miške.