Parížske rožky na 1*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 150g mletých orechov, 250g práškového cukru, 4 bielka/y:o), 1 kávová lyžica hladkej múky***krém: 1 šlahačka 33% (150 ml), 150g várovej čokolády, 200g masla alebo margarínu a za hrsť kryštálového cukru***poleva: 100-150g čokolády rozpustiť nad parou s Cerou
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto rožteky vrelo odporúúúúúúúčam sú perfektné
 |
... bielky dotuha vymiešať na sneh a postupne zapracovať cukor... |
 |
... a orechy s lyžicou múky-Tie ZAMIEŠAJTE VARECHOU, aby bolo cesto nadýchané... |
 |
... takto vyzerá cesto... |
 |
... sáčok alebo euroobal naplníme bielkovým cestom a na konci odstrihneme malý rožtek a vytláčame tyčinky na plech s papierom... pozor, tyčinky trocha narastú... sušíme ich pri cca 100st. C asi dve hodinky... |
 |
... tu už sú vysušené... |
 |
... smotanu s cukrom a nalámanou čoko rozpustíme na ohni v hrnci... |
 |
... a tu je už rozpustená a necháme ju naozaj dobre vychladnúť -môžeme si spraviť aj deň vopred... |
 |
... takže smotanu s čokoládou, keď je poriadne vychladnutá vyšľaháme do tuha... v druhej nádobe si vymiešame maslo a opatrne do neho zapracujeme čoko šľahačku.... |
 |
... týmto krémom robíme na tyčinky vlnky... |
 |
... tieto potom oblievame čokoládou.... Nech Vám chutí... |
 |
A takto parádne sa včera podarili Miške. |