
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Receptík mám od "keli" a bola by škoda nepodeliť sa s ním ďalej...♥♥♥♥♥♥♥Na pláty cesta: 5 vajec /v pohode postačia aj 4, ak nemáte radi vysoké korpusy/, 2 PL polohrubej múky, 3 PL hladkej múky /ak dáme 4 vajcia, tak stačia aj 2 PL/, 5 PL práškového cukru /prípadne len 4 PL/, 1 KL kypriaceho prášku /ak dáme 5 vajec - lyžička bude kopcovitá, ak dáme 4 vajcia - lyžička bude zarovnaná/.♥♥♥♥♥♥♥Upečieme si plát cesta: Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, múky a kypriaci prášok spolu zmiešame, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi nastriedačku vmiešame zľahka tuhý sneh a múčnu zmes. Upečieme na papieri na pečenie na 180°C, asi 15 minút. Postup zopakujeme ešte raz - potrebujeme dva pláty. ♥♥♥♥♥♥♥ Plát HARLEKÝN: 6 bielkov, 200g kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 300g opražených vlašských orechov /opražíme v rúre na 150°C, priebežne premiešame a dávame pozor aby sa nepripálili, po vychladnutí zomelieme/. ♥♥♥♥♥♥♥ Bielka vyšľaháme dotuha, vmiešame žĺtky, orechy a zľahka premiešame. Upečieme na 180 °C asi 15 minút.
POSTUP PŘÍPRAVY
Krém: 6 vajec, 12 PL kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 250g masla, 250g Hery alebo Hélie, 2 PL Nescy...vajcia s oboma cukrami šľaháme nad parou dohusta, do horúcej masy primiešame Nescu, po vychladnutí vyšľaháme s maslom, Herou alebo Héliou. ♥♥♥♥♥♥♥černicový džem, čokoládová poleva alebo postrúhaná čokoláda ♥♥♥♥♥♥♥ Dve svetlé piškóty zlepíme černicovým džemom /alebo akýmkoľvek džemom tmavej farby/, natrieme 2/3 krému, priložíme Harlekýn plát, natrieme zvyšnou 1/3 krému a polejeme čokoládou, prípadne posypeme nastrúhanou čokoládou.