Domáca Panna Cotta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500ml sladkej smotany na šľahanie, 2PL práškového cukru, 100ml vody, 50g želatínového štužovača (jeden sáčik), ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchla, nenáročná a chutná maškrtka :)

1) Najprv si pripravíme smotanu. Do nádoby na šľahanie vylejeme 500ml smotany (cca 3x200g) a osladíme 2PL práškového cukru. Zamiešame a vyšľaháme zmes do tuha.

2) Do druhej misy si vysypeme želatínový stužovač, ktorý zmiešame s vodou a asi cca pol minutky s ručnou metličkou miešame tak aby neostali hrudky.

3) Do pripraveného stužovača postupne primiešavame ušľahanú smotanu a dôkladne premiešame.

4) Keď máme celú smotanu zmiešanú so stužovačom, môžme naliať do misiek.

5) Na dve hodiny odložíme do chladničky aby nám hmota pekne stuhla.

6) Po dvoch hodinách vyklopíme na tanier (klasický spôsob ako to vyklopíme, je že chvíľku necháme na misku zo spodu tiecť horúcu vodu, dávajte pozor aby sa voda nestretla zo zmesou).

7) Môžme ozdobiť ovocím alebo roztopenou čokoládou, podľa chuti :)

8) Ja som použila zavárané višne, ananás a čerstvú broskyňu

Poleva:
- do hrnca nalejeme troška šťavy s višní a ananásu, pridáme 2PL cukru a za občasného miešania necháme zovrieť a polejeme Panna Cottu

Dobrú chuť :)

PS: môže sa použiť aj bezlaktózová smotana - tiež som ju použila