Zapekaný chlieb s plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

okruhlý chlieb, 5 paprík (najlepšie farebná trikolóra), 3 kyslé smotany (ja som dala 1 smotanu a 2 nízkptučné biele jogurty), kapiu, tvrdý syr, syr v črievku, slaninku a anglickú slaninku, bylinkovú soľ, čierne korenie, vegeta a červenú papriku

POSTUP PŘÍPRAVY

najlepšia pochúťka robím ho väčšinou na Silvestra, ale dostali sme na chlebík chuť aj dnes na obed :)

chlieb prerežeme a vyberieme striedku, popri tom si opražíme slaninku. Polovicou yýpeku zo slaninky natrieme dno chlebíka a pridáme aj polovicu opraženej slaninky.
Striedok polejeme zvyšným výpekom a slaninkou pridáme nastrúhaný syr a anglickú slaninku
Do veľkej misky nakrájame papriky, kapiu, vylejeme smotany, črievko (čim viac tým lepšie ja som črievko nemala, tak som tam dala asi 8 trojuholníkov syra karička), ďalej pridáme nastrúhaný syr, nakrájanú anglickú slaninku a korenie
chlieb naplníme plnkou navrch nastrúhame syr a nakoniec anglickú slaninku. Spolu so striedkom dáme piecť do rúry na 180°C bez odrezanej kôrky chleba. Po 5 minútach nechať dopiecť na 150°C už s kôrkou navrchu. Keď vidíme, že chlieb sa pripeká vyberieme ho.
upečené