
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dávka uvedená na 4 litrový hrniec - 4 veľké mrkvy, 2 stredne veľké petržleny (dôležitejšie je, aby nastrúhané množstvo zeleninky vyšlo do misky o objeme 1 l), 2 hrste ovsených vločiek, 1/4 obyčajného masla, vegeta.
POSTUP PŘÍPRAVY
Je veľmi jednoduchá a výživná. Nastrúhame si mrkvu a petržlen na široké rezance. V hrnci si roztopíme /pozor - nie spražiť/ maslo, pridáme postrúhanú zeleninku, premiešame, posypeme vegetou, ešte raz premiešame, prilejeme vodu a necháme povariť cca 15 minút. Potom pridáme vločky a necháme povariť cca 10 minút. Nedávame žiadnu zápražku. Poprípade dochutíme ešte vegetou. Je ľahučká a môžu ju papať aj malinké detičky. Ako obmena - miesto ovsených vločiek môžeme zamiešať rozšľahané vajíčko, alebo aj pridať kuracie mäsko, ak ostalo z vývaru.