Tvarohové kocky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 90 g kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra ********** Lekvár na potretie cesta ********** Krém: 600 g tvaroh (dávam hrudkovitý), 300 ml šľahačkovej smotany (používam rastlinnú šľahačku), 50 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker a 100 ml vody na jeho rozmiešanie ********** Želatína: 10 g Extra silné želé Dr. Oetker žlté, 300 ml vody, 3 lyžice kryštálového cukru, citrónka podľa chuti ********** Na zdobenie: trochu vyšľahanej šľahačky, želé cukríky
POSTUP PŘÍPRAVY
Plech s rozmermi 36x26 cm.
 |
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. |
 |
Do vyšľahanej masy zamiešame múku s práškom do pečiva, citrónovú kôru a olej. Cesto vylejeme na hlbší plech vymastený a vysypaný múkou. Cesto upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do ružova. |
 |
Vychladnuté cestou potrieme tenkou vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým. |
 |
Tvaroh, šľahačkovú smotanu, práškový aj vanilkový cukor dáme do misky a všetko spolu šľaháme mixérom na najvyššom stupni asi 2 minúty. V 100 ml vody si podľa návodu pripravíme želatínový stužovač. Pripravenú želatínu vmiešame do tvarohového krému. |
 |
Jemný tvarohový krém potom vylejeme na vychladnutý plát cesta natretý lekvárom (tvarohový krém rozotrieme až po okraje plechu, aby nám vrchná želatína nestiekla a nerozmočila cesto). |
 |
Z vody, želatíny, cukru a citrónky pripravíme žltú želatínu, ktorú po lyžiciach nalievame na tvarohový krém. Keď budete želatínu nalievať rýchlo, tak sa vám zamúti tvarohovým krémom. |
 |
Želatínu vylejeme na tvarohový krém a rovnomerne rozotrieme. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín. Po vychladnutí pokrájame múčnik na kocky a každú ozdobíme šľahačkou a kúskom želé cukríka. |