Tvarohové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 90 g kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra ********** Lekvár na potretie cesta ********** Krém: 600 g tvaroh (dávam hrudkovitý), 300 ml šľahačkovej smotany (používam rastlinnú šľahačku), 50 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker a 100 ml vody na jeho rozmiešanie ********** Želatína: 10 g Extra silné želé Dr. Oetker žlté, 300 ml vody, 3 lyžice kryštálového cukru, citrónka podľa chuti ********** Na zdobenie: trochu vyšľahanej šľahačky, želé cukríky

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
Do vyšľahanej masy zamiešame múku s práškom do pečiva, citrónovú kôru a olej. Cesto vylejeme na hlbší plech vymastený a vysypaný múkou. Cesto upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov do ružova.
Vychladnuté cestou potrieme tenkou vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým.
Tvaroh, šľahačkovú smotanu, práškový aj vanilkový cukor dáme do misky a všetko spolu šľaháme mixérom na najvyššom stupni asi 2 minúty. V 100 ml vody si podľa návodu pripravíme želatínový stužovač. Pripravenú želatínu vmiešame do tvarohového krému.
Jemný tvarohový krém potom vylejeme na vychladnutý plát cesta natretý lekvárom (tvarohový krém rozotrieme až po okraje plechu, aby nám vrchná želatína nestiekla a nerozmočila cesto).
Z vody, želatíny, cukru a citrónky pripravíme žltú želatínu, ktorú po lyžiciach nalievame na tvarohový krém. Keď budete želatínu nalievať rýchlo, tak sa vám zamúti tvarohovým krémom.
Želatínu vylejeme na tvarohový krém a rovnomerne rozotrieme. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín. Po vychladnutí pokrájame múčnik na kocky a každú ozdobíme šľahačkou a kúskom želé cukríka.