jednoduchá torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 3 pohare poloh.muky,3 poh. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny, hrsť hrozienok,2 - 3 PL orechov, 1 PL kyslejšieho džemu, 1dcl oleja\r\n\r\nPLNKA : pohár višňového alebo ríbezľového džemu\r\n\r\nPOLEVA: 2 tabuľky čokolády na varenie, cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Prísady na cesto zmiešame v miske , vysypeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Necháme piecť cca 30 minút pri 175 stupňoch. Po upečení necháme tortu vychladnúť. \r\n\r\nVychladnutú tortu rozkrojíme aby sme ju mohli natrieť džemom. Natreté korpusy opäť zlepíme, na vrch torty nanesieme džem.\r\n\r\nPripravíme si čokoládu v miske s cerou a roztopíme, celú tortu natrieme čokoládou zhora, aj zboku. Navrch môžeme poukladať lentilky, alebo posýpať nejakými ozdobnými guličkami, resp. kto má rád môžete dozdobiť aj polevou, alebo krémom.....je to už len na vás. Nakoniec necháme vychladnúť a môžeme podávať.