
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčové rebierka (od karé - majú krátke kosti), Obľúbená domáca BBQ omáčka, Cibuľa, Cesnak, Polievkové korenie, Bobkový list, Grilovacie korenie, Soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka prekrojíme tak, aby sme mali napríklad 1 pár kostičiek. Rebierka preložíme do hrnca s vodou do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením (ja preferujem svoje domáce) a vychladené rebierka necháme do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.
Zohrejeme gril na strednú teplotu a priamu metódu. Rebierka pomaly grilujeme a niekoľko krát otočíme. Keď sú rebierka hotové potrieme ich vlastnou BBQ omáčkou a necháme ich ešte 10 minút na grile. Odporúčam použiť nejakú grilovaciu misku.
Podávame napríklad so sezónnou zeleninou.
![]() |
fotiť som začal až pri grile... |
![]() |
Pootáčame |
![]() |
Rebierka som dal do stojanu, potrel bbq omáčkou a na voľné miesto dáme sezónnu zeleninu (cukina, šampióny, cherry rajčiny) |
![]() |
Rebierka rozrežeme po jednotlivých kostičkách ešte pretrieme marinádou a servírujeme spoločne so zeleninou. A tiež chladené pivo sa tiež bude hodiť. Dobrú chuť... |