Detská výživa - jablkovo - hrušková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kg jablk, 1 kg hrušiek, 1/2 kg cukru, 3 baličky vanilkového pudingu, 2 vanilkové cukry

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv očistíme, ošúpeme a zbavíme jadierok 4 kg jabĺk a 1 kg hrušiek. Ovocie nakrájame na menšie kúsky, dáme do veľkého hrnca s 3 l vody a povaríme domäkka. Šťavu zlejeme, k ovociu pridáme 500 g kryštálového cukru. V troche vody rozmiešame 3 balíčky vanilkového pudingu v prášku, pridáme k ovociu a povaríme do zhustnutia. Nakoniec zmes ponorným mixérom dohladka rozmixujeme. Výživu nalejeme do malých pohárikov, dobre uzavrieme a 20 minút sterilizujeme pri 85 °C.