Tarte tatin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto 4 veľké jablká 4 PL kryštálový cukor 3 KL škorica 1 cm pásik maslo voda podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup receptu

Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky.

Z vody, cukru a masla spravíme karamel. Pridáme škoricu. Ak je zmes príliž riedka, necháme odpariť vodu.

Ku karamelovej zmesi pridáme jablká, poriadne premiešame a chvíľu podusíme.

Jablkovú zmes vysypeme do vymasteného plechu, alebo tortovej formy, tak aby boli mesiačiky v jednej rovine. Na jablká uložíme rozvaľkané lístkové cesto.

Pečime v rozohriatej rúre pri 180-200 °C 35 až 40 minút až je lístkové cesto pekné hnedé.

Upečený koláč otočíme naopak a podávame :) Najlepší je čerstvy, chrumkavý :) Dobrú chuť :)