Vyprážaný baklažán so šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 baklažány°°°slaninka /kto koľko uzná za vhodné, nedietujúci môžu viac/°°°olej°°°hladká múka°°°citrón /citrónová šťava/°°°1 cibuľa°°°4-5 paradajok°°°150g čerstvých šampiňónov°°°kečup°°°1-2 strúčiky cesnaku°°°maizena°°°mleté čierne korenie°°°soľ°°° petržlenová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zdroj: vcielkaisr-mojerecepty.sk
Ďalší super obedík pre 90DD

Baklažán umyjeme, ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, pokvapkáme citrónom a odložíme na chvíľu do chladu.
Slaninu nakrájanú na menšie kúsky opražíme na troške oleja.
Baklažán osušíme a vypražíme v slaninke. Odložíme na teplé miesto, slaninu necháme na panvici - čo sa dá :-).
Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na zvyšku oleja pri slaninke /poprípade olej dolejeme/, pridáme šampiňóny nakrájané nie celkom na malé kúsky /ak sú huby drobné, necháme ich celé/. A dusíme.
... pridáme nakrájané paradajky, osolíme...
.... prikryté dusíme 10 minút. Občas premiešame. V 1/2dl vody rozmiešame 1/2 ČL maizeny, vlejeme k šampiňónom a cca 6 min.varíme. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, kečup a premiešame.
Môžeme podávať so zemiakmi.