Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužiny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom.
Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme.
Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej.