Kakaove prišerky z odpaľovaného cesta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
¼ litra vody, štipka soli, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 3-4 vajcia, tuk na vyprážanie, na obaľovanie: kakao, práškový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Rýchla chuťovka z odpaľovaného cesta, ktore zvládne aj začiatočnička.
 |
Prevaríme ¼ vody, do ktorej sme pridali maslo a soľ. Prisypeme múku a varechou miešame, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na varešku ani na nádobu. Do polo vychladnutého cesta po jednom vmiešame vajcia. |
 |
V hrnci (panvici) rozpálime tuk. Z cesta lyžičkou vykrajujeme guľky, či skôr príšerky, ktoré dávame do horúceho tuku a upečieme do ružová. Príšerky zväčšia svoj objem. Vyberáme ich na kuchynský papier, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. |
 |
Ešte teple ich obalíme práškovým cukrom zmiešaným s kakao. |
 |
Takto vyzeraju obalene guľky, resp. príšerky. |
 |
Guľky - príšerky sú ľahučke, nadýchane, čo vidieť aj v reze a chutia perfektne. |