FIALOVÁ Bublanina
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 hrnček polohrubej múky\r\n1/2 hrnčeka oleja\r\n1/2 hrnčeka cukru kryštálového\r\n3 vajíčka\r\n1 biely jogurt (250ml)\r\n1/2 sáčku kypriaceho prášku/ prášku do pečiva\r\nOstružiny černicové (černice- 200g )\r\nSlivky (10 kusov)\r\nHrozienka sušené\r\nčokoláda mliečna
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky prísady okrem ovocia zmiešame v miske.\r\nMixérom/ metličky / vrtuľky- vymiešame do hladkého tekutého cesta.\r\nNecháme v miske (nech dýcha :-))\r\nDo zapekacej misy (keramickej/ na pekáč s teflonovým okrajom) poukladáme hrozienka, ktoré predtým plávajú vo vode asi 10 min. aby zmäkli. \r\nNa ne poukladáme pokrájane slivky na osminky\r\nPo slivkách nastrúhame čokoládku. Keď vám kúsok nedostrúhanej kocky vypadne na ovocie, nevadí, niekto bude mať sladší deň ako ostatní :-)\r\nNa vrch posypeme černicami. \r\nCelú ovocnú kreatúru polejeme cestom, ktoré sa už nadýchalo- efekt nie je viditeľný (nečakajte zmenu), len sa cesto cíti lepšie :-)\r\nŠmykneme to do trúby vyhriatej na 150-170 stupňov.\r\nNecháme piecť zhruba 25-40 minút. \r\nTreba ho kontrolovať, niekedy sa s nami chce hrať a po pichnutí sa ešte aj po 35 minútach nalepí na špáradlo, čo značí, že je vnútri surové.\r\nVyberieme misu a posypeme nastrúhanou čokoládou.\r\n\r\nPre labužíkov a pojedačov kalórií si postriekame šľahačkou ! Šak čo! Žijeme len raz!\r\n\r\nDobrý chuť, a nech Vám padne na úžitok a zdravie!
 |
Pripravíme si černice |
 |
Pripravíme si slivky |
 |
Hrozienka rovno nasypeme do zapekacej misy alebo pekáča |
 |
Cesto zmiešame zo všetkých surovín, múky, vajíčka, olej, cukor, kypriaci prášok, jogurt do liateho cesta |
 |
Toto je vymiešané cesto ! Paráda, že ? :)) |
 |
Na hrozienka nahádžeme slivky |
 |
Na slivky nastrúhame pol tabuľky čokoládky. Podľa chuti. |
 |
Na to všetko ovocie ešte prihodíme aj kyslučké černice |
 |
Misu plnú ovocia zalejeme cestom a uťapkáme prstami do rovnomerného tvaru |
 |
No a pekne rovnomerne uťapkané cesto na ovocí necháme ešte 10 minút riadne popretekať do spodných vrstiev na vzduchu a zatiaľ vyhrejeme trúbu. |
 |
A keď sa fešák bubloš už konečne pečie zavoláme deti aby prišli umyť riad :-) a pozeráme sa na ne 25 až 40 minút. Niekedy pichneme vidličkou, či nie sú surové (teda koláč :-) |