Nepečená torta a la Ferrero Rocher



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g celozrnné BB keksy, 160 g masla, TMAVÁ PLNKA - 1l mlieka, 3 ks karamelové pudingy, 2 PL kryštálového cukru, 20 g prášková želatína, 500 g jemný tvaroh, 3 ks oriešková Delissa XXL alebo 4 ks malej, 100 g čokolády, 100 g čokoládovej nátierky typu Nutela, 100 g nesolených arašidov, BIELA PLNKA - 1 šľahačková smotana, 500 g jemný tvaroh, 4 KL vanilkový cukor, 1 želatínový stužovč dr. Oetker, na OZDOBU - kakao, Granko, čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodne som išla urobiť úplne inú tortu, ale keďže sa mi v piatok nechcelo v tom dusne zapínať rúru, vznikla táto improvizácia, všetkým chutila, takže ju sem môžem s kľudným svedomím vložiť aj pre vás. Robila som ju pre synovca k 10 -tim narodeninám.

Najskôr si urobíme hmotu ako na guľky Ferrero Rocher - pomleté arašidy + Delissy zmiešame s roztopenou čokoládou a čokoládovým krémom typu Nutela.
Vzniknutú hmotu zabalíme do fólie a vložíme do mrazáku.
Želtínu zalejeme 0,5 dl vody a necháme napučať. V 2 dl mlieka rozmiešame pudingy, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom a uvaríme hustý puding. Po odstavení pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.
Pridáme tvaroh, vymiešame, necháme chladnúť.
Keksy rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dno tortovej formy (26 cm) jemne potrieme olejom a nasypeme keksovú zmes. Pomocou pohárika dobre utlačíme a dáme do chladničky.
Z mrazáku vytiahneme zmrznutú zmes, nasekáme ju a pridáme do pudingovo - tvarohovej hmoty. Jemne premiešame.
Natrieme na keksová základ a dáme do chladničky, ja som dala na noc.
Smotanu vyšľaháme, pridáme cukor, tvaroh a podľa návodu pripravený želatínový stužovč, spolu ešte prešľaháme. Natrieme na tmavú plnku a dáme opäť do chladu stuhnúť.
Ozdobíme ľubovoľne kakaom alebo Grankom či čokoládou.
Oslávenec - synovec - s tortou.
Dokonca sa podujal na jej krájanie, s mojou pomocou sme to zvládli.♥
Prierez tortou.