
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g celozrnné BB keksy, 160 g masla, TMAVÁ PLNKA - 1l mlieka, 3 ks karamelové pudingy, 2 PL kryštálového cukru, 20 g prášková želatína, 500 g jemný tvaroh, 3 ks oriešková Delissa XXL alebo 4 ks malej, 100 g čokolády, 100 g čokoládovej nátierky typu Nutela, 100 g nesolených arašidov, BIELA PLNKA - 1 šľahačková smotana, 500 g jemný tvaroh, 4 KL vanilkový cukor, 1 želatínový stužovč dr. Oetker, na OZDOBU - kakao, Granko, čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Pôvodne som išla urobiť úplne inú tortu, ale keďže sa mi v piatok nechcelo v tom dusne zapínať rúru, vznikla táto improvizácia, všetkým chutila, takže ju sem môžem s kľudným svedomím vložiť aj pre vás. Robila som ju pre synovca k 10 -tim narodeninám.
![]() |
Najskôr si urobíme hmotu ako na guľky Ferrero Rocher - pomleté arašidy + Delissy zmiešame s roztopenou čokoládou a čokoládovým krémom typu Nutela. |
![]() |
Vzniknutú hmotu zabalíme do fólie a vložíme do mrazáku. |
![]() |
Želtínu zalejeme 0,5 dl vody a necháme napučať. V 2 dl mlieka rozmiešame pudingy, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom a uvaríme hustý puding. Po odstavení pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. |
![]() |
Pridáme tvaroh, vymiešame, necháme chladnúť. |
![]() |
Keksy rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dno tortovej formy (26 cm) jemne potrieme olejom a nasypeme keksovú zmes. Pomocou pohárika dobre utlačíme a dáme do chladničky. |
![]() |
Z mrazáku vytiahneme zmrznutú zmes, nasekáme ju a pridáme do pudingovo - tvarohovej hmoty. Jemne premiešame. |
![]() |
Natrieme na keksová základ a dáme do chladničky, ja som dala na noc. |
![]() |
Smotanu vyšľaháme, pridáme cukor, tvaroh a podľa návodu pripravený želatínový stužovč, spolu ešte prešľaháme. Natrieme na tmavú plnku a dáme opäť do chladu stuhnúť. |
![]() |
Ozdobíme ľubovoľne kakaom alebo Grankom či čokoládou. |
![]() |
Oslávenec - synovec - s tortou. |
![]() |
Dokonca sa podujal na jej krájanie, s mojou pomocou sme to zvládli.♥ |
![]() |
Prierez tortou. |