Zeleninovo-rybací šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dve filety morskej ryby (použila som kráľovskú tresku), olivový olej, polka citróna, korenie na ryby, soľ, trošku múky, veľká paradajka, cca 10cm uhorky :D, kúsok ľadového šalátu, polka cibule, kyslá smotana, horčica, čierne mleté korenie, ementál, alebo iný syr.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rybu pokrájame na kocky, premiešame s korením na ryby, citrónovou šťavou. Dáme do chladu odležať na 15 minút. Zatiaľ pokrájame šalát, uhorku a paradajku. Na drobno cibuľu. Nastrúhame syr. Odstátu rybu posypeme trošku hladkou múkou a opražíme na olivovom oleji do mäkka. Necháme vychladnúť a primiešame k zeleninke. Pridáme nastrúhaný ementál, kyslú smotanu, lyžičku horčice. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme poriadne vychladiť a papáme napr. s hriankami.

Hotový šalalalalááátik :D