Losos varený v pare



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rybie steaky * soľ * korenie na ryby *

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, ak ste ešte neprišli na chuť vareniu v pare, vyskúšajte. Je to naozaj rýchly spôsob, ako upraviť zeleninu, ryby a mäso na kvalitatívne špičkovej úrovni. Asi je zbytočné zmieňovať sa vôbec o tom, že je to najzdravšie varenie, jedlo sa pripravuje bez použitia tukov a olejov, zachová si maximálne množstvo vitamínov, minerálov a stopových látok, ktoré sa nevyplavia do vody. Jedlo je po uvarení v pare omnoho chutnejšie, šťavnatejšie, nerozvarí sa Vám a ani sa Vám nepripáli - akurát bude o niečo mäkšie. Ak máte parný hrniec, závidím :-)), plánujem si ho kúpiť aj ja.

1. Nakoľko ešte nemám parný hrniec, všetku zeleninu, ryby a mäso varím na paráku v hrnci. Na ryby Vám stačí 5 minút - hlavne pri lososovi dajte pozor, aby ste ho zbytočne dlho nevarili, od bodu varu stačí 4-5 minút. Rybu predtým samozrejme osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónom.
2. Losos je pripravený bez štipky tuku, zachoval si svoju farbu, chuť a o lahôdke ani nehovorím!