Domáce zapekané musli



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g ovsené vločky 1 PL hnedý cukor (ten ani netreba) 2 ČL škorica mletá 2 PL med 50 g maslo podľa chuti orechy, sušené hrozienka,kokos alebo sušené ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Nutričné hodnoty hrubý odhad pre 1 porciu:
Kalórie
479,25
kcal
Sacharidy
68,25
g29.67%
Tuky
17,00
g24.29%

Maslo spolu s hnedým cukrom, medom a škoricou roztopíme v širšom hrnci na miernom plameni. (ja cukor nedávam medík je dosť sladký a škorica dodáva super chuť tak cukor je podľa mňa zbytočný :) ) Hladkú zmes odstavíme z ohňa a vsypeme ovsené vločky. Najskôr sa vám môže zdať, že tekutej časti je málo, ale je jej dostatok, stačí len viackrát zmes premiešať. Pridáme orechy, mne najviac chutia väčšie kúsky orechov, takže každý podľa seba, prípadne kokos alebo sušené/kandizované ovocie a zamiešame.
Zmes vysypeme do vyššieho pekáča vystlaného papierom na pečenie. Upečieme, resp. vysušíme zmes na plechu pri teplote 160-180°C cca 10 minút, necháme takto aj vychladnúť. Odporúčam pripraviť si vločky počas pečenia inej dobroty a využiť tak vyhriatu rúru ja som teraz robila spolu s chlebíkom :)
takto sú úž upečené :) Mňam :) už len počkať kým sa vychladnú :))
Upečené vločky nalámeme na kúsky a uskladníme najlepšie v sklenenej nádobe, prípadne v papierovom a následne mikroténovom sáčku, ak teda máte čo uskladniť :) Ja jedávam spolu s bielym jogurtom a nakrájanou nektarinkou, dcéra ich ľúbi s banánom a bielym jogurtom, syn ich jedáva len tak suché a muž s mliekom :) tak že každý podľa chutí je veľa variant ako ich spapkať ale dobré sú vždy. Ak držíme diétku tak jesť ráno nie poobede ani večer....Dobrú chuť