Keksíková zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g BB keksov celozrnných, 250 g šľahačková smotana, 400 g kyslá smotana, 1 čokoládová poleva lieskovooriešková Carla (100g)

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto pochúťku som našla na Slávkinom blogu ...o jedle ochutenom láskou, veľmi ma zaujala, síce som zmenila niektoré ingediencie, ale konečný výsledok predčil moje očakávanie,

Postup...

Vhodnú nádobu vyložíme fóliou a na spodok naukladáme 10 BB keksov, ďalších 10 si necháme na vrchú časť.
Ostatok keksov zmixujeme, mala som aj pár indiánok, dala som aj tie.
Smotanu vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a pomixované keksy. Cukor netreba, keksy a čokoládu ju osladia dostatočne.
Natrieme na pripravenú vrstvu keksov.
Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu a vytlačíme ju na šľahačkovú hmotu. Čokoládu môžeme dať akúkoľvek.
Pomocou vidličky ju jemne zamiešame do hmoty.
Poukladáme ostatok keksov a dáme do mrazáku, stačia cca 4 hodiny, vtedy je najlepšia.
Potom ju nakrájame na porcie.
A môžeme maškrtiť! Je výborná!♥