Famózny ananásový dezert s vanilkovým bezé***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 väčší ananás * 2 mandarínky * 2 vajcia - rozdeliť na žĺtky a bielky * med * 2 vanilkové cukry * 2 PL bieleho rumu * OZDOBA: šľahačka * čokoládová poleva *
POSTUP PŘÍPRAVY
Ahojte dievčence, ospravedlńujem sa, že som už dávnejšie nenahodila nový recept, nakoľko mám veľa aktivít, nestíham... ale každopádne každý recept doma nafotím a odkladám si ho v mojom archíve v počítači a potom zabudnem, ako som ho robila a hlavne kde som ho uložila :-))))))))) Takže sa pomaly pustím do nahadzovania receptov, a ak mi opäť nevyjde čas, tak niekedy nabudúce....
Tento recept som vymyslela pri pohľade na našu prázdnu chladničku, v ktorej som mala ananás, vajíčka, fľašu bieleho rumu a v komore nejaký vanilkový cukor.... dezert je naozaj vynikajúci, priam bravúrny!!!! Vyskúšajte!
 |
1. Z ananásu skrojte zelenú časť, odkrojte hrubú kôrku, vyberte očká, |
 |
2. nakrájajte ho na štyri časti, |
 |
3. a drevitý stred vykrojte. |
 |
4. Ananás uložte do menšej zapekacej misky a pooblievajte bielym rumom. |
 |
5. Dva žĺtky vymiešajte do peny s vanilkovým cukrom. |
 |
6. na ananás poukladajte nakrájané mandarínky, nalejte med, |
 |
7. na ovocie dajte všetku penu zo žĺtkov a cukru, |
 |
8. vymiešajte tuhý sneh z dvoch bielkov a vanilkového cukru, |
 |
9. navrstvite ho na žĺtkovú penu a dajte zapiecť. |
 |
10. Nech ma zabijete, nespomeniem si, koľko som dezert zapekala. ale takých 15 minút pod alobalom a minútku na zapekaní zvrchu bez alobalu som ho "dobojovala" dozlata. Teplota cca 170 stupňov. Ananás pustí šťavu, zmäkne, šťava sa zmieša s rumom, medom a žĺtkom..... no dievčence, orgazmus zaručený :-))) |
 |
11. Na tanier našpricujte čokoládovú polevu, |
 |
12. položte jeden fantastický graciózny fenomenálny kúsok ananásového dezertu, |
 |
13. prelejte žĺtkovou omáčkou z jenskej misy, |
 |
14. nastriekajte šľahačku, pridajte ovocie a ozdobte čímkoľvek... Dobrú chuť!!!!! |