
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5vajec, 180g práškového cukru, 170 polohrubej múky, PL oleja, 5PL vriacej vody, ½ PDP Krém: salko, maslo, 80g práškového cukru, jahody, Šľahačka: 2smotany na šľahanie, 100g čokolády Želatína: 400ml vody, 100g práškového cukru, jahodový sirup, zlatý klas
POSTUP PŘÍPRAVY
Deň vpred uvaríme salko v dostatočnom množstve vody a varíme ho 2 hodiny. Šľahačka: smotany na šľahanie povaríme, pridáme nalámanú čokoládu a vychladenú uložíme do chladničky.
Cesto: (druhý deň) žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vodu, olej, múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme na plech a pečieme 20minút pri 180°C.
Krém: Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a natrieme na cesto.
Poukladáme jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť. Ozdobíme jahodami. Ak chceme môžeme pripraviť želatínu uvarenú z vody, cukru, sirupu a zlatého klasu, ktorou polejeme koláč.