Jahodovo-pudingová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 120g hladkej múky, 120g cukru, 2KL PDP, 2PL oleja, 3PL horúcej vody, jahodový džem. Plnka: 500ml mlieka, 2x zlatý klas, cukor podľa chuti, kyslá smotana, tvaroh, jahody, šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, prilejeme olej, vodu a vymiešame do peny. Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25 až 30 minút doružova.
Plnka: Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zľahka zašľaháme smotanu a tvaroh. Môžeme pridať aj trochu masla.
Na cesto natrieme džem, 1/2 krému, uložíme 2/3 jahôd. Navrstvíme zvyšok kréme a jahôd. Ozdobíme šľahačkou.