Kokosová roláda NEPEČENÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Viem, že mnohé poznáte tento recept na výbornú nepečenú roládu, ale možno niekoho inšpirujem k niečomu, čo síce jedol ale nikdy nerobil. Na tomto recepte nie je čo pokaziť, pretože to nemusí ani kysnúť ani sa piecť a ani len variť:) Tak hor sa na to:
CESTO: 6 balíkov marína keksov, 200g práškového cukru, 5PL kakaa, 1dcl silnej tureckej kávy aj s "usadeninou":) a 1dcl rumu, na posypanie trochu kokosu.
KRÉM: 200g origoš masla, 200g práškového cukru a 50g strúhaného kokosu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup veľmi jednoduchý, viď obrázkový postup...

Na orechovom mlynčeku si pomelieme marína keksy, pridáme cukor, kakao a horúcu kávu aj s usadeninou a rukou zamiešame.
POZOR: pomaličky a veľmi postupne pridávame rum, pretože cesto nemôže byť ani suché, ale nemôže sa ani lepiť na ruky - všetko závisí od toho, koľko rumu pridáte. Ak ste už pridali celé deci rumu a nechcete tam mať priveľa alkoholu, ale cesto ešte nemáte v jednom kuse, môžete pridávať ešte po troške teplej/horúcej vody. Môžete aj mlieko, ale to sa rýchlo kazí a v káve máte aj tak vodu...
Maslo necháme zmäknúť a šupneme do väčšej nádoby (aby nám nenarobilo v kuchyni binec, keď ho budeme mixovať).
Rozmixujeme.
Pridáme cukor a ďalej mixujeme.
Pridáme kokos a zamiešame.
Takto nám vznikli dve masy, ktoré už musíme dať len dokopy - ale nezmiešať:)
Na dosku si rozložíme mastný papier, nasypeme trochu kokosu a vyvaľkáme na ňom tmavú masu alá cesto:)
Čo najrovnomernejšie na to rozotrieme mäkký krém (rovnomerne preto, aby ste nemali zbytky ani na okrajoch, lebo je škoda každého kúsku:)))
A pomocou papiera postupne zrolujeme.
Preložíme na nejaký podnos a šups s tým do chladničky na stuhnutie.
Po 3-4 hodinách už môžeme krájať a...DOBRÚ CHUŤ!