Syrová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Eidam 45%, kuracia šunka, olivy s papričkou. Plnka: maslo, syr v črievku, nátierkové maslo, uvarené vajíčko, horčica, mletá červ.paprika, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Známa syrová roláda podľa mňa :))). Robila som ju prvýkrát a veľmi narýchlo, tak je trochu čapatá, ale chuťovo bola výborná :-).

Eidam dáme do mikroténového vrecka a varíme vo vode cca 10 min. Z prísad na plnku vymiešame nátierku (žĺtok roztlačíme a bielok nastrúhame na strúhadle najemno). Gramáž jednotlivých surovín - podľa chuti a potrebného množstva. Roztopený syr dáme na dosku pokrytú potravinárskou fóliou a rozvaľkáme, potrieme časťou plnky, poukladáme šunku, znova potrieme plnkou a nakoniec tesne vedľa seba poukladáme olivy. Opatrne zvinieme pomocou papiera na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň nakrájame na asi 0,5 cm kúsky.