TORTA MALAKOV



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 200g cukrárskych piškót, 100g zmäknutého masla Na náplň: 1sáčik vanilkového pudingu, 4PL kr.cukru, 500ml mlieka, 200g cukrárskych piškót, 5PL bieleho dezertného vína Marsala, 1PL rumu, 1PL javorového sirupu, rybízľový jemný džem, alebo toping, 25Og zmäknutého masla, 3PL práškového cukru. Na ozdobu: mandľové plátky, čokoládové ozdoby Použila som na obliatie piškot dvojnásobné množstvo tekutín a miesto vína Marsala som použila mandľový likér Amareto.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vľký dezertný tanier si položíme tortový kruh.
V hrubšom sáčiku si rozdrvíme piškóty, ktoré si v mise premiešame so zmäknutým maslom.
Vzniknutú masu si rozložime do kruhu a popritláčame.
Tento korpus dáme do chladničky.

Medzitým si z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychladnúť, občas ho premiešame.
Biele víno s rumom a javorovým sirupom si zmiešame.
Z chladničky vytiahneme korpus, naň poukladáme polovičku cukrárskych piškót, ktoré polejeme tekutou zmesou a potrieme rybízľovým topingom. Uložíme do chladničky.

Zmäknuté maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny a pomaly za stáleho miešania /elektrickým šľahačom na veľké obrátky/ postupne zašľaháme vychladnutý puding.
Vznikne nám hladký krém.
Z tohoto polovicu nanesieme na korpus z piškót,.
Poukladáme druhú polovicu piškót, polejeme tekutou zmesou, potrieme znovu rybízľovým topingom a nanesieme druhú časť krému.
Vyhladíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Po vychladnutí a stuhnutí dáme dolu uvoľníme nožom okraje a dáme dolu obruč.
Vyhladíme okraje a nanesieme na boky a vrch mandľové lupienky.
Ozdobíme.

Je to sladká maškrta ku kávičke. Dobrú chuť :-)

Rozdrvené piškóty si zmiešame so zmäknutým maslom
Na veľký tanier dáme tortovú obruč a premiešanú masu rozložíme a roztlačíme do kruhu. Dáme do chladničky.
Pripravíme si tekutú zmes...ktoru budeme polievať cukrárske piškóty
Uvaríme si puding, ktorý potom necháme vychladnúť za občasného miešania.
Vyberieme z chladničky korpus a poukladáme naň polovicu cukrárskych piškót. Polejeme tekutou zmesou a ponatierame rybízľovým topingom. Dáme do chladničky.
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne zamiešavame puding.
Vznikne nám hladký krém
Hotový podklad vyberieme z chladničky, pokryjeme polovicou krému. Poukladáme zvyšné piškóty, polejeme tekutou zmesou a natrieme topingom.
Dáme zvyšný krém, rozootrieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí uvoľníme nožom okraje, dáme dolu obruč. Uhladíme špachtľou boky a popritláčame mandľové lupienky na boky aj vrch. Ozdobíme.
Stihla som odfotiť aj v reze :-) a prežila aj cestu :-) Dobrú chuť !