Ananásová torta nepečená



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 150 g dlhých piškót, PUDINGOVÁ PLNKA - 1 l mlieka, 3 ks vanilkový puding pravá vanilka dr. Oetker, 200 g kryštálového cukru, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, ŽELATÍNOVÁ PLNKA - 1 ks tortové želé extra silné na 500 ml, 365 g konzervovaného ananásu - kúsky, JOGURTOVÁ PLNKA - 500 ml bieleho jogurtu, 2 PL medu, cca 150 g okrúhlych piškót - namiesto tejto plnky môže byť ŠĽAHAČKOVÁ: 1 šľahačka + 1 stužovač + 3 KL vanilkového cukru, kandizovaný ananás na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes príde domov najmladší syn, tak som mu na privítanie urobila takúto nepečenú tortu.

Postup v obrázkoch...

Najskôr zalejeme želatínu 1/2dl vody a necháme napučať. V 2dl mlieka si vymiešame pudingové prášky, zbytok mlieka dáme variť spolu s cukrom a do vriaceho nalejeme pudingy, uvaríme. Do odstaveného pudingu zamiešame želatínu a miešame, kým sa neroztopí.
Potom pridáme tvaroh a vymiešame, dáme chladiť do studenéh vodného kúpeľa.
Tortu s priemerom 26cm vyložíme piškótami.
Polovicu pudingového krému rozotrieme na piškóty a poukladáme scedený ananás, nie všetok, niečo si necháme do jogurtovej plnky.
Tortové želé si priprvíme podľa návodu, vodu zmiešame so šťavou z ananásového kompótu, aby sme mali pol litra, uvaríme, dáme chladiť a ešte teplé želé nalejeme na ananás, dáme stuhnúť do chladničky.
Zbytok ananásu posekáme a dáme do misky vyloženej fóliou, zalejeme zbytkom želé, tiež dáme stuhnúť.
Na stuhnuté želé natrieme zbytok krému.
Na krém poukladáme okrúhle piškóty.
Jogurt zmiešame s medom a pridáme posekanú želatínu s ananásom.
Nalejeme na piškóty a dáme stuhnúť do chladničky na minimálne na noc.Inak túto fázu môžete vynechať a dozdobiť tortu šľahačkou alebo tiež dať želé s ovocím. Nabudúce vyskúšam tak, lebo ten povrch sa mi vo finálnej podobe vôbec nepáči.
Už stuhnutá tortička.
Ešte som ju dozdobila nakrájaným kandizovaným ovocím.
A konečne degustácia, je výborná, až na ten vzhľad!♥
Tu je torta bez jogurtovej plnky, všetok ananás som dala do plnky, zaliala extra silným želé. Po stuhnutí som ju potrela šľahačkou + stužovač + 3 KL vanilkového cukru. Vrch je ozdobený kandizovaným ananásom pokrájaným na malé kúsky.
Prierez tortičkou.