KARFIOLOVOZELENINOVA FASIRKA*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*
POSTUP PŘÍPRAVY
*
 |
obvarený karfiol nasekáme |
 |
pridáme mrkvu,petržlen,kaleráb-tiež polouvarené-nastrúhame na hrubo,dve vajíčka,dochutíme soľou,korením a troškou cesnaku,zahustíme strúhankou |
 |
vytvarujeme placky,ktoré zľahka vyvaľame v strúhanke |
 |
ešte som zabudla na nasekanú petržlenovú vniatku |
 |
na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán do ružova,necháme stiecť na kuchynskej utierke od prebytočného oleja |
 |
očistíme nové zemiaky,zalejeme vodou,osolíme,pridáme vňať kôpru,petžlenu a pierka mladej cibuľky-uvaríme |
 |
uvarené zemiaky scedíme,,vhodíme poctivé maslo a nasekaný kôpor,zľahka premiešame |
 |
podávame s výborným uhorkovým šalátom |