KARFIOLOVOZELENINOVA FASIRKA*****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*
POSTUP PŘÍPRAVY
*
|
obvarený karfiol nasekáme |
|
pridáme mrkvu,petržlen,kaleráb-tiež polouvarené-nastrúhame na hrubo,dve vajíčka,dochutíme soľou,korením a troškou cesnaku,zahustíme strúhankou |
|
vytvarujeme placky,ktoré zľahka vyvaľame v strúhanke |
|
ešte som zabudla na nasekanú petržlenovú vniatku |
|
na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán do ružova,necháme stiecť na kuchynskej utierke od prebytočného oleja |
|
očistíme nové zemiaky,zalejeme vodou,osolíme,pridáme vňať kôpru,petžlenu a pierka mladej cibuľky-uvaríme |
|
uvarené zemiaky scedíme,,vhodíme poctivé maslo a nasekaný kôpor,zľahka premiešame |
|
podávame s výborným uhorkovým šalátom |