Makový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 konzerva broskýň , alebo kto má domáci jeden kompót, 2 žltky, 2PL práškového cukru, 2PL mletého maku, 1 kocka mäkkého tvarohu (ja som mala z Lidlu), 1 prášková šľahačka a mlieko na šľahačku, mikrotenový sáčok
POSTUP PŘÍPRAVY
Babenky, keďže sa včera pojedol zákusok.........Kokosíno............. ( ktorý som plánovala aj zamraziť, lebo som na diete) a riadime sa heslom, teda moje deti, že poobede by bolo, keby bolo čo zakusiť, tak som si vzala na paškál recept, ktorý som sa chystala vyskúšať asi 15rokov a nebolo času. Takže kuk do postupu.....
 |
najprv si dáme scediť broskyne a vyšľaháme žltka s cukrom do peny |
 |
pridáme kocku tvarohu a premixujeme |
 |
pridáme mletý mak |
 |
premiešame |
 |
vyšľaháme šľahašku |
 |
zľahka vmiešame do tvarohovej masy šľahačku |
 |
rozmixujeme broskyne ponorným mixerom na pyré a asi 8 PL si odložíme na zdobenie ( navrchz sa urobia potom také špirálky) |
 |
vezmeme si poháre a vrstvíme tvarohový krém a broskyňové pyré, posledná vrstva je tvarohový krém a na vrchu urobíme špirálky z odloženého pyré, ktoré sme dali do mikroténu , odstrihli sme si na rožku otvor cez ktorý by sa nám malo podariť to dobre rozmixované pyré vytlačiť. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Podávame vychladené. |