Ananásová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS - 3 vajcia, 3 PL kryštálového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1/2 KL PDP, 1 PL oleja - toto je rozpis na jeden korpus, piekla som 4, takže množstvo vynásobíme štyrmi, PLNKA - 560 g ananásový kompót, 0,5 l ananásového džúsu, 3 žĺtky, 3 ks vanilkový puding, 1 citrón, 100 g kandizovaného ananásu, 200 g kryštálovéh cukru, 500 g masla, na ANANÁSOVÚ ŽELATÍNU - 1 tortové želé číre, 250 ml ananásového džúsu, okrem toho marhuľový džem, alebo ríbezľový a pod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortu som piekla kamarátke pre dcéru k narodeninám.

POSTUP v obrázkoch:

Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha, potom pridáme žĺtka s olejom a nakoniec na miernych otáčkach vmiešame múku + PDP.
Dáme do formy (26cm), vyloženej papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 minút, treba vyskúšať špajdlou. Postup opakujeme ešte trikrát.
Hotové pláty.
Na plnku si prichystáme džús, z ktorého cca 0,2 dl odoberieme a rozmiešame v ňom pudingové prášky + žĺtky. Vlejeme do hrnca, v ktorom sme zvarili zbytok džúsu s cukrom. Uvaríme hustý krém.
Do odstaveného pudingu pridáme šťavu z citróna.
Puding dáme do väčšej misya, ktorú vložíme do studeného vodného kúpeľa. Ešte do horúceho krému pridám trošku masla, nechám roztopiť, zbytok masla dám až do vychladnutého. Dobre vyšľaháme.
Plnku si rozdelím na dve časti, jednu nechám bez ovocia a do druhej nakrájame kompótový (za misku si odložím na ozdobu) a kandizovaný ananás.
Všetky korpusy zbavíme šupy, ktorá sa vytvorila pri pečení.
A začíname skladať tortu, spodný plát natrieme džemom.
Teraz dáme plnku s ananásom, rozdelíme si ju približne na tri časti.
Prikryjeme druhým plátom, ktorý najskôr polejeme šťavou z ananásového kompótu, opäť natrieme džemom a plnkou. Tak isto postupujeme aj pri treťom korpuse. Takže plnku s ananásom sme už minuli.
Vrchný plát pokvapkáme zbytkom kompótovej šťavy a potrieme džemom a plnkou bez ananásu. Boky torty potrieme tiež a zbytkom krému tortu dozdobíme.
Teraz je čas na ananás,ktorý sme si nechali na ozdobenie, ľubovoľne ho poukladáme a dáme do chladu.
Tortové želé si pripravíme podľa návodu, len namiesto vody a cukru dáme ananásový džús, želatína síce nebude číra, ale určite bude chutná. Pomocou lyžice ponalievame na tortu, Keďže bola dobre vychladená, tuhla okamžite.
Hotovo, torta nachystaná na odovzdanie.