POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme: 4 veľké kyslejšie jablká, 100g kr.cukru, 1 staršia bageta-veka, 80g masla, 50 g vlašských orechov /použila som viacej/, 2 vajcia, O,5l mlieka, práš.cukor na poprášenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept je od talianskeho kuchára Emanuela Ridi, zapáčil sa mi a tak som ho hneď urobila.
Kryštáľový cukor vo vrstvení základu som dávala mimo písaných 100g a orechov som dala tiež viacej asi 150g.
Jablká si očistíme a vyberieme stred. Rozpolíme, alebo rozštvrtíme a nakrájame na plátky.
Formu si vymažeme maslom, a ukladáme nakrájanú veku, ktorú sme si potreli maslom.
Na ňu navrstvíme plátky jabĺk, pocukrujeme a rozsypeme kúsky orechov.
Urobíme ešte jednu vrstvu namaslovanej veky, jabĺk cukru a orechov.
V miske si rozsľaháme 2 vajcia.
V kastróliku si necháme rozpustiť kr.cukor, ktorý zalejeme mliekom a riadne premiešame, aby bol cukor úplne rozpustený do mlieka, a potom odstavíme.
Pomaly postupne zašľaháme do rozšľahaných vajec v miske.
Vznikne krémová pena, ktorou zalejeme základ a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30 minút.
Vyberieme necháme trošku vychladnúť a poprášíme práškovým cukrom,
Dobrú chuť :-)
Očistíme si jablká rozkrojíme a nakrájame na plátky. |
Vymažeme si formu maslom, nakrájané kúsky veky si potrieme maslom a poukladáme do formy.. |
na veku poukladáme plátky jabĺk, pocukrujeme kr.cukrom a posypeme kúskami orechov... |
urobíme ešte jednú vrstvu pomaslovanej veky, jabĺk, cukru a orechov.. |
v miske si rozšľaháme vajcia... |
v kastróliku si rozpustíme kr.cukor. |
zalejeme mliekom a zohrievame až do úplného rozpustenie a vstrebania cukru do mlieka, potom odstavíme.. |
pomaly, postupne zašľaháme mlieko do vajec až nám vznikne krém s penou... |
zalejeme základ a dáme piecť do vyhriatej rúry.. |
po upečení necháme trošku vychladnúť... |
...posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť! |