šalát s balzamicový octom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rímsky šalát, rajčiny 2-3 ks, 2 ks zeleninovej papriky, 1 poľná ,alebo šalátová uhorka, 1 stredne veľká cibuľa, olivy , soľ, balzamicový ocot, olivový olej na šaláty - neochutený, bazalka čerstvá , toasty na opekanie, veľká misa na prípravu a plastová podložka na krájanie

POSTUP PŘÍPRAVY

rímsky šalát opláchneme v studenej vode a začneme trhať do väčšej misy ( nekrájame ,ale trháme na stredne veľké kusy priamo do misy z ktorej budeme jedlo naberať ) , na plastovej doske nakrájame na štvrťky rajčiny, papriku na kusky ,tak aby sa ľahko napichovala na vidličku , uhorku umyjeme ale nešúpeme , nakrájame na pásiky a potom na 2 cm kúsky , cibuľu nakrájame tiež na väčšie kúsky , všetko pridávame postupne k šalátu , prisypeme olivy , jemne posolíme , pridáme natrhanú bazalku, zalejeme 3-4 lyžicami balzamicového octu , nepridávame žiadne iné pochutiny ani cukor, dobre premiešame a hned podávame s opekanými toastmi , šalát je naozaj dobrý len ked sa hneď konzumuje , neodporúčam odkladať , vďaka obsahu octu a zeleniny má čistiace účinky , je vhodný pri chudnutí i pre tých ,ktorí radi dodržujú zdraví životný štýl veľmi zasýti i keď to od zloženia človek neočakáva