
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky ( u mňa to musela byť len a len bezlepková Promix PK), 1 pdp, 0,5 - 1 hrnček cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 1 hrnček mlieka, 2 veľké lyžice bieleho jogurtu, 2 vajcia, 8 - 10 veľkých sliviek, práškový cukor na posypanie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Ja som robila z bezlepkovej múky, vzhľadom na jej charakter a vlastnosti, mne ovocie vždy padne na spodok, ale na chuti to neuberá. Recept je z časopisu Apetit.
POSTUP:
1. Dajte si rozpustiť maslo (robím to nasledovne - panvica - do nej nalej trochu vody, postavím do nej misku s vyšším okrajom a do nej dám maslo) a necháme vychladnúť.
2. Rúru si zapneme na 180 stupňov.
3. Slivky umyjem, rozpolíme, vybereme kôstky a necháme odtiecť.
4. Misy si dáme obe múky, pdp, oba cukry, vmiešame maslo, mlieko, jogurt a vajcia. Vymiešame cesto.
5. Cesto vylejeme na plech.
6. Navrch poukladáme slivky, kožou na dol. Pečieme cca 20 - 30 min. do zlatova.
7. Necháme poriadne vychladnúť. Nechala som ho polhodinku na mriežke a potom som ho dala na hodinku do chladničky.
8. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Bublaninka je skutočne mňam.