
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g špaldovej múky,1vajíčko,2dcl mlieka,0,4 dcl oleja,kvasnice,cukor,soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si kvások.Ja najnovšie robím tak,že kvasnice rozdrobím,pridám KL cukru a zmiešam to,až z toho vznikne kašička.Odložíme a pripravíme si ostatné suroviny a hned do toho šupnem kašičku z kvasníc.Je to záležitosť cca 1-2 minút.Vymiešame cesto a dáme ho na 3/4 hodinku na teplé miesto kysnúť.Keď je cesto vykysnuté,môžeme sa pustiť do práce.Ja som dnes robila dve knedle a zo zvyšku buchty.Cesto na buchty by malo mať hrúbku cca pol centimetra.Narobte buchty,ako je kto naučený,či už zo štvorcov,alebo preloženého cesta vykrajovaného pohárom.
Moje zistenia:
buchty parte 10 minút
knedle 25 minút
ak robíte buchty,pracujete s nimi rýchlo od momentu,ako rozvaľkáte cesto.ja som naposledy odbehla niečo spraviť a cesto mi "dokyslo" a časť som musela vyhodiť,pretože ako náhle som dala plnku a začala tvarovať buchty,cesto sa trhalo.toto sa mi inak raz stalo aj pri normálnych buchtách,len som na to pozabudla.
![]() |
a tu sú knedle |