Znojemský nálev na uhorky, overený rokmi, len s umelým sladidlom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 l octu, 3 l vody, 50 tabletiek sacharínu a 100- 150 g soli+ do každej fľaše: 1 bobkový list, 1 klinček, 2-3 kolieska mrkvy, koliesko cibule, kúsok chrenu, 2 guličky nového korenia, 2 guličky čierneho korenia, kôpor a list z čiernych ríbezlí a samozrejme, uhorky

POSTUP PŘÍPRAVY

..Pripraviť nálev z vody, octu, soli a sladidla. Dobre rozmiešať. Týmto nálevom( nevarí sa!) zaliať to , čo je vo fľaši + uhorky. Zaviečkovať, sterilizovať- nie dlho, lebo uhorky stratia farbu. Stačí 10-15 min pri 80°C
Hoci sa zdá, že je to zdĺhavé, nie je . Všetko si prichystám vopred a už len ládujem do fliaš A sú vynikajúce. Napriek mnohým pokusom o niečo nové som sa vždy nakoniec vrátila k tomuto starému osvedčenému receptu. Tieto uhorky vydržia bezo zmeny dlho predlho, pri nadúrode odporúčam zavárať a zavárať...mám aj sedemročné a sú super.