Bryndzové osie hniezda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kysnuté cesto: 600g polohrubej múky, 1a1/2 ČL soli, 1ČL cukru, 150g roztopeného masla, 2 žĺtky, 300ml mlieka, väčšia polovica kocky droždia, Plnka: 200-230g bryndze, 2 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke, 3 ČL solamylu, pol téglika kyslej smotany, trošku soli, ml.čierne korenie, Na potretie: 1 rozšľahané vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Umiesime hladké kysnuté cesto a necháme ho podkysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na tenko. Cesto potrieme plnkou, zrolujeme do závinu a krájame asi centimeter široké pásiky. Ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre orientačne 20min.
Plnka: Zemiaky postrúhame na jemno a spolu všetko zmiešame.
Dobrú chuť :)