Falošná karfiolová treska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 karfiol, 4 vajíčka uvarené na tvrdo, 2 uvarené mrkvy, 1 cibuľa, 5 - 6 ks sterilizovaných uhoriek, NÁLEV - 300 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 1 PL dijonskej horčice, mleté korenie, soľ, olivový olej, nálev z uhoriek, umeocot alebo citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám už roky vystrihnutý zo Života, ale spomenula som si naň až dnes, keď mi ostal karfiol a vysmážaný sme mali tento týždeň už dvakrát. Keďže je to úprava za studena, do týchto horúčav je ako stvorený.

Postup...

Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode, nesmie byť rozvarený, radšej nech je do chrumkava. Necháme vychladnúť.
Potom ho nahrubo nastrúhame.
Uvarenú mrkvu postrúhame na jemno...
...spolu s uhorkami.
Nakoniec pridáme nahrubo nastúhané vajcia, alebo sa môžu pretlačiť cez koliesko na zemiaky.
Zálievka - jogurt alebo smotanu, horčicu, umeocot alebo citrónovú šťavu zmiešame, podľa potreby rozriedime vodou zo sterilizovaných uhoriek.
Pridáme do karfiolovej zmesi a premiešame, podľa chuti pridáme soľ, korenie a trošku olivového oleja.
Dáme do nádobiek a do chladu. Podávame s pečivom.