Domáca marhuľová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 700 g čerstvých marhúľ, 1 šľahačková smotana, 1 nesladené mlieko Tatra (310 g), 500 g jemný tvroh, 3 KL vanilkový cukor, 4 PL medu (alebo viac - podľa chuti), šťava z dvoch citrónov

POSTUP PŘÍPRAVY

Ostali mi zo zavárania mäkké marhule, tak som z nich skúsila urobiť zmrzlinu.

Postup v obrázkoch...

Marhule si rozmixujeme.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.
Potom pridáme tatra mlieko, tvaroh a med, premiešame.
Nakoniec vmiešame marhule a pridáme šťavu z citrónov.
Naplníme vhodné nádobky a dáme mraziť. Pred podávaním necháme chvíľku postáť, potom porcujeme.