
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 700 g čerstvých marhúľ, 1 šľahačková smotana, 1 nesladené mlieko Tatra (310 g), 500 g jemný tvroh, 3 KL vanilkový cukor, 4 PL medu (alebo viac - podľa chuti), šťava z dvoch citrónov
POSTUP PŘÍPRAVY
Ostali mi zo zavárania mäkké marhule, tak som z nich skúsila urobiť zmrzlinu.
Postup v obrázkoch...
![]() |
Marhule si rozmixujeme. |
![]() |
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. |
![]() |
Potom pridáme tatra mlieko, tvaroh a med, premiešame. |
![]() |
Nakoniec vmiešame marhule a pridáme šťavu z citrónov. |
![]() |
Naplníme vhodné nádobky a dáme mraziť. Pred podávaním necháme chvíľku postáť, potom porcujeme. |